Zoetermeers Dagblad | JobHulpMaatje helpt Zoetermeerders

JobHulpMaatje helpt Zoetermeerders

mainImage

JobHulpMaatje is nog betrekkelijk nieuw in Zoetermeer. Maar mensen weten inmiddels de weg te vinden. Dat komt door de prominente aanwezigheid in het Forum Zoetermeer, elke donderdagmiddag. En meer nog door de aansprekende aanpak: aandacht en netwerken. Inmiddels zijn 28 mensen uitgestroomd naar werk door deze organisatie. Op woensdag 11 september start er een nieuwe JobGroup.

JobHulpMaatje is een vrijwilligersorganisatie. Vijftien maatjes, en drie JobGroup-leiders, getraind en gecertificeerd. "Wat we daarmee kunnen bieden is vooral aandacht. En wat daarbij belangrijk is: die aandacht is belangeloos. Dat geeft mensen vertrouwen, en dat is de basis voor succesvol solliciteren", aldus Flip Bakker, coördinator van JobHulpMaatje Zoetermeer. "Er zijn nog steeds mensen die moeite hebben met het vinden van een passende baan." 

Is JobHulpMaatje daarvoor het enige antwoord? Bakker: "Zeker niet, er zijn in Zoetermeer goede en professionele voorzieningen voor werkzoekenden. JobHulpMaatje met 15 vrijwilligers/maatjes heeft daarin een aanvullende bijdrage. Bijvoorbeeld voor de werkzoekenden die niet bij de uitkeringsinstanties in beeld zijn. En ook aanvullend voor geregistreerde werkzoekenden die een extra steuntje nodig hebben. Als vrijwilligers hebben we tijd en geven we aandacht. En aandacht werkt."

Bakker vervolgt: "Na de vakantie gaan we weer volop aan de bak: woensdag 11 september start een nieuwe JobGroup. En ook nieuwe Maatjes kunnen we goed gebruiken." Voor info en aanmelding: zie de website van JobHulpMaatje Zoetermeer: www.jhm-zoetermeer.nl, of loop eens langs op donderdagmiddag in het Forum.

Het werk van JobHulpMaatje Zoetermeer wordt onder andere mogelijk gemaakt door Oranjefonds, Kansfonds, GAK-fonds, gemeente Zoetermeer en door bijdragen van kerken en particulieren.