Zoetermeers Dagblad | Kick-off oldstars Taverzo met legende

Kick-off oldstars Taverzo met legende

mainImage

Op vrijdag 20 september opent tafeltennisvereniging Taverzo haar deuren met de kick-off OldStars tafeltennis, een nieuw beweegaanbod voor 55-plussers uit de omgeving. Dit evenement wordt georganiseerd door Taverzo, de Nederlandse Tafeltennisbond en het Nationaal Ouderenfonds. Niemand minder dan tweevoudig Europees kampioen tafeltennis Bettine Vriesekoop is aanwezig. Zij is ambassadeur van OldStars-tafeltennis en zet zich in om ouderen via haar geliefde sport in beweging te krijgen en fit te houden.

Daarnaast is Burgemeester Charlie Aptroot aanwezig voor de officiële opening en wordt er een overeenkomst getekend tussen het Nationaal Ouderenfonds en de Nederlandse Tafeltennisbond (NTTB) in aanwezigheid van beide directies.

OldStars tafeltennis voor een betere levenskwaliteit voor ouderen OldStars Sport (project van het Nationaal Ouderenfonds) is een verzameling van aangepaste spelvormen. Behalve OldStars tafeltennis is er ook OldStars walking football, OldStars walking hockey, OldStars tennis, OldStars walking handball, OldStars walking korfball en OldStars walking basketball. De spelvormen zijn bewezen formules in onder meer Groot-Brittannië, waar walking football en walking hockey al jarenlang breed omarmd worden.

Het OldStars tafeltennis onderscheidt zich van het reguliere aanbod omdat er in aanbod naast het potje tafeltennis, aandacht is voor vitaliteit en aanpassingsvermogen bij ouderen via diverse beweegvormen. “De ontwikkeling van OldStars gaat razendsnel. Daar ben ik enorm trots op. We zijn ontzettend blij dat we kunnen samenwerken met zoveel prachtige sportbonden. Samen met hen zorgen we ervoor dat ouderen een leven lang kunnen blijven bewegen en zich verbonden voelen”, aldus Corina Gielbert, directeur Nationaal Ouderenfonds.


Foto: Elsbeth Parmentier