Kinderpostzegels verkopen in Stadhuis

1 October 2019, 09:47 uur
Algemeen
mainImage

Leerlingen van Basisschool De Regenboog bezochten gisteren het Stadhuis van Zoetermeer om kinderpostzegels aan te bieden aan het stadsbestuur en medewerkers. Wethouder Jan Iedema (onderwijs) ontving de leerlingen en bestelde de eerste set.

Dit initiatief van Stichting Kinderpostzegels Nederland is opgezet voor kinderen die niet aan de reguliere straatactie mee kunnen doen. Het is niet voor elk kind vanzelfsprekend dat zij in hun eigen wijk postzegels kunnen of mogen verkopen. Om die reden zet de gemeente op verzoek van de Regenboog haar deuren open om als tijdelijk verkooppunt te dienen.

Wethouder Iedema gaf de leerlingen een warm welkom. "Wat een bijzondere actie. Leerlingen die zelf niet op pad kunnen, krijgen op deze manier ook de mogelijkheid om mee te doen en een bijdrage te leveren aan een goed doel. De jaarlijkse kinderpostzegelactie is bedoeld voor alle kinderen. Ieder kind verdient het gevoel om erbij te horen", aldus de VVD'er.

Van woensdag 25 september tot en met woensdag 2 oktober gaan ruim 160.000 basisschoolkinderen in heel Nederland op pad tijdens de kinderpostzegelactie. Stichting Kinderpostzegels haalt dit jaar geld op voor 8500 kinderen die in de daklozen- en vrouwenopvang verblijven. De stichting zet zich in om ervoor te zorgen dat de kinderen zich er beter thuis voelen en goede begeleiding krijgen.