mainImage

Koning Willem-Alexander bezoekt Zoetermeer

30 juni 2020, 08:56 uur
Algemeen

Koning Willem-Alexander heeft gisteren een bezoek gebracht aan Zoetermeer. In de middag ging hij voor een werkbezoek langs bij de Gilde Stadstuiniers Zoetermeer in de perenboomgaard De Hof van Seghwaert in de wijk Seghwaert.

Het Gilde Stadstuiniers nam in 2015 het initiatief voor 'De kracht van groen Zoetermeer'. Het Oranje Fonds, waar Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima beschermpaar van zijn, ondersteunde dit project financieel voor de periode van drie jaar.

Koning Willem-Alexander, zo meldt het Koninklijk Huis, sprak met de initiatiefnemers over de aanpak van Gilde Stadstuiniers Zoetermeer, de samenwerking met diverse partijen en de impact op de buurt. Daarnaast ontmoette de Koning enkele buurtbewoners en deelnemers aan de verschillende projecten. Zij vertelden over hun werkzaamheden en over de betekenis van de tuin voor hen en voor de sociale samenhang in de buurt.

Afsluitend bekeek Koning Willem-Alexander de tuin en de boomgaard en hij kreeg uitleg van vrijwilligers over de manier waarop verschillende initiatieven in de tuin zijn opgezet.


Foto: ANP