'LangeLand hoeft niet op Menzis te rekenen'

14 January 2020, 10:31 uur
Algemeen
mainImage

Zorgverzekeraar Menzis zegt dat het niet zijn rol is om het geplaagde LangeLand Ziekenhuis in Zoetermeer overeind te houden. Dat blijkt uit een gisteren gepubliceerd artikel op Skipr, een nieuwsplatform op het gebied van zorg.

 

Mocht de bestuurlijke fusie van de Reinier Haga Groep met het Haga Ziekenhuis Den Haag en het Reinier de Graaf Gasthuis in Delft worden teruggedraaid, waar mogelijk sprake van is, dan staat de toekomst van het LangeLand niet bovenaan het prioriteitenlijstje van Menzis, zo blijkt in het verhaal.

"Het gaat ons om de kwaliteit van de zorg, de beschikbaarheid ervan en ook de betaalbaarheid van de zorg", aldus een woordvoerder van Menzis op Skipr.nl. "Het is niet de rol van een zorgverzekeraar om een specifiek ziekenhuis overeind te houden."

Reinier Haga Groep
Reinier Haga Groep ontstond in 2013 uit de bestuurlijke fusie tussen het HagaZiekenhuis en de Reinier de Graaf Groep. In juni 2015 trad het LangeLand Ziekenhuis, dat in financieel zwaar weer verkeerde en bijna failliet ging, toe. Anno 2020 gaat het financieel amper beter met het LangeLand. In oktober 2019 scoorde het Zoetermeerse ziekenhuis het slechtste bij de jaarlijkse Benchmark Ziekenhuizen-test met het cijfer 2.

D66 Zoetermeer stelde onlangs schriftelijke vragen over de kwestie.

Reactie
Menzis laat aan www.zoetermeersdagblad.nl weten zich niet te kunnen vinden in de publicatie op Skipr. "Menzis is in gesprek met alle betrokken partijen. Daarbij staat voor ons voorop dat de Zoetermeerders nu en in de toekomst kunnen rekenen op kwalitatief goede zorg, toegankelijk en dicht bij huis. Met de stijgende en veranderende zorgvraag vinden we het een goed signaal dat ziekenhuizen naar zichzelf en de toekomst kijken. We zijn er ook een voorstander van om, waar dat kan, dit samen met alle zorgpartners uit de regio te doen. We staan altijd in nauw contact met de ziekenhuizen in onze kernregio’s. Als de noodzaak daartoe zich aandient, neemt Menzis actie waarbij het belang van de Zoetermeerders voorop staat."