Leerlingen OPOZ-scholen bedenken droomschool

31 January 2020, 09:46 uur
Algemeen
mainImage
Zo’n 150 leerlingen van de OPOZ-scholen hebben woensdagochtend hun ideeën over het onderwijs van de toekomst gedeeld. Met als doel om bij te dragen aan het OPOZ-koersplan 2020-2024.

Bij Dekker Zoetermeer hebben zo’n 150 leerlingen van de OPOZ-scholen in Zoetermeer deze week hun ideeën over het onderwijs van de toekomst gedeeld. Ze dienen hiermee bij te dragen aan het OPOZ-koersplan 2020-2024. De bijeenkomst vond afgelopen woensdag plaats.

Superjuf
De leerlingen uit groep 5 tot en met 8 zijn allemaal lid van de leerlingenraad op hun school. In drie rondes deelden zij hun wensen en ideeën. Hoe ziet je droomschool eruit? En wat is het ideale dag- en weekrooster? In een andere ronde hebben de kinderen hun superjuf/meester getekend en verteld welke kwaliteiten hem of haar tot een superleerkracht maken. De leerlingen waren heel enthousiast en de opbrengst neemt het College van Bestuur mee in de ontwikkeling van het Koersplan 2020-2024.

"Dit plan maken ze elke vier jaar en wij zijn de eersten die hebben meegedacht", aldus een trotse leerling.

De bijeenkomst met leerlingen is één van de activiteiten om dit plan te ontwikkelen: ook alle directieleden, collega’s, MR-ouders en stakeholders van OPOZ hebben tijdens andere rondes volop meegedacht. In het koersplan komt te staat hoe de organisatie en het onderwijs bij OPOZ er de komende vier jaar uit zullen zien. Het plan, dat in het voorjaar wordt gepresenteerd, vormt het kader voor de schoolplannen op de negentien OPOZ-scholen.

Over OPOZ
OPOZ staat voor Openbaar Primair Onderwijs Zoetermeer. Het is de organisatie van en voor negentien openbare basisscholen in de Zoetermeerse wijken. OPOZ is werkgever van 500 personeelsleden. Belangrijke uitgangspunten van de stichting zijn onder meer: inclusiviteit (iedereen hoort erbij) transparantie en samen ontwikkelen.