mainImage

LHN: Gebruik Eneco-geld voor coronahulp Zoetermeer

LHN-oprichter en fractievoorzitter Hilbrand Nawijn.
1 april 2020, 09:10 uur
Algemeen

Lijst Hilbrand Nawijn (LHN) pleit ervoor om het geld van het verkochte Zoetermeerse Eneco-aandeel te gebruiken om gedupeerden van de coronacrisis te helpen.

'De LHN ziet met lede ogen aan dat veel mensen in deze crisistijd grote zorgen hebben. Zorgen om hun gezondheid, maar ook of volgende maand de rekeningen nog wel betaald kunnen worden. De grote opbrengsten uit Eneco moeten worden aangewend om Zoetermeerders bij te staan in deze periode en weer op te klimmen uit het diepe dal waarin ze zijn beland', zo vindt de partij. 'LHN stelt dat de landelijke maar ook de lokale politiek alles in het werk moet stellen om de schade voor onze ondernemers en onze inwoners zoveel mogelijk moet beperken'.

Op 29 januari 2020 ging de gemeenteraad van Zoetermeer met een ruime meetrderheid (31-4) akkoord met de verkoop van alle aandelen van de gemeente Zoetermeer in Eneco Groep N.V. aan Diamond Chubu Europe B.B., de kopende entiteit van Mitsubishi Corporation en Chubu Electric Power Co. Inc. Hiermee toucheert Zoetermeer, dat een belang heeft van 2,34 procent, zo'n 95 miljoen. Een bedrag dat door alle kosten van het transactieproces nog wat lager zal uitvallen en de dividend stopt ook.

Alleen de PvdA, Fractie Van den Berg en de SP stemden tegen de verkoop.


Foto: ANP