Marcel Born investeert in boxen XL Box Zoetermeer

12 May 2020, 12:58 uur
Algemeen , Ondernemen
mainImage

Ondernemer Marcel Born uit Zoetermeer, eigenaar van familiebedrijf Marinol, heeft bij XL Box Zoetermeer twee garageboxen van veertig vierkante meter aangeschaft. Hij ziet dit, net als anderen, als een ideale beleggingsmogelijkheid.

"Het is een stukje investering en daarnaast wil ik zzp'ers helpen bij hun opstart, door ze tegen een gereduceerd bedrag een box te laten huren", zegt Born in gesprek met www.zoetermeersdagblad.nl, mediapartner van XL Box Zoetermeer.

Aantrekkelijke investering
Waarom garageboxen volgens de Zoetermeerse entrepreneur een aantrekkelijke investering zijn? "Het blijft natuurlijk waardevast. Onroerend goed behoudt nagenoeg altijd zijn waarde. Ik heb ook in andere zaken geïnvesteerd en dat is wel eens minder goed gegaan of op een fiasco uitgelopen. Dus ik ga me meer richten op onroerend goed. En als je het op de bank zet, dan moet je er tegenwoordig voor betalen, dat werkt niet."

Born is eigenaar van het in 1930 opgerichte Marinol BV. Dit bedrijf, gevestigd in Den Haag, is de specialist in accu's voor de auto-motive, motor- en truckindustrie en in kentekenplaten en pictogramborden. Hij is de derde generatie binnen het familiebedrijf, dat het honderdjarige bestaan steeds scherper in het vizier krijgt. "Verder houd ik me bezig met het uitdragen van exploitatie van tankstations binnen het Total-netwerk."

Waarom XL Box Zoetermeer?
Er is natuurlijk een breed scala aan bedrijven dat opslagunits aanbiedt, maar toch koos Born voor XL Box Zoetermeer. Hij heeft fiducie in het nieuwe concept. 

"Omdat het een geheel nieuwbouwproject is. Ik hoop dat er in de toekomst meer uit gaat voortvloeien, in die zin dat het concept ook in andere gemeenten uitgerold kan worden. Het hele plaatje klopt, want je praat niet alleen over de boxen an sich. Er zitten flexibele werkplekken bij, een wasgelegenheid en het is allemaal voorzien van een alarm- en camerasysteem en kentekenregistratie. XL Box Zoetermeer voldoet aan de nieuwste eisen anno 2020."