Samenwerking Jac Ellens (Diginox) & XL Box Z'meer

21 February 2020, 08:59 uur
Algemeen
mainImage
Zoetermeers Dagblad
Jac Ellens (links) en Frank Schols in het kantoor van Diginox.

Bij XL Box Zoetermeer is het ook mogelijk om één of meerdere garageboxen te kopen als investering tegen een gunstig rendementspercentage. Jac Ellens, eigenaar van Diginox Techniek BV in Zoetermeer, besloot van die optie gebruik te maken. Hij kocht elf garageboxen en gaat bij het bedrijf aan de Industrieweg de beveiligingscamera's leveren.

"Ik zocht wat beleggingsmogelijkheden, iets wat de laatste jaren heel lastig is", zegt Jac Ellens in gesprek met www.zoetermeersdagblad.nl. "Bij de bank krijg je niets meer en aandelen zijn sky high, dus dan krijg je onroerend goed." Ellens kwam uit bij XL Box Zoetermeer, het bedrijf dat 155 garageboxen volgens een nieuw concept laat realiseren verdeeld over vier ruim opgezette lagen. De oplevering is in juni 2020.

'Complete pakket spreekt mij aan'
"XL Box Zoetermeer gaat nog een stapje verder met een overkapte opslagplaats. Als je als aannemer spullen wilt inladen, sta je nooit in de regen of kou. Het grootste voordeel is dan natuurlijk dat je op elk moment op je gemak kunt inladen. Dat is een bijkomend voordeel en scheelt de nodige stress. Verder zijn er elektrische en goed geïsoleerde roldeuren en is de betonnen vloer brandveilig. Het complete pakket spreekt mij erg aan."

Ellens kocht elf garageboxen. "We gaan deels het beheer doen en het is een belegging die een rendement oplevert van ongeveer acht, negen procent. Dat maakt het natuurlijk interessant."

Diginox 
In 1993 startte Ellens met Powerline in Zoetermeer en dat computerbedrijf verkocht hij in 2007. Sommige artikelen verhuisden mee naar zijn nieuwe bedrijf Diginox, waar hij zich met vaste collega Frank Schols hoofdzakelijk richt op de verkoop en installatie van onder meer videonetwerken, camerabewaking, alarmsystemen, slimme deurintercoms en andere ICT-diensten. Diginox is toonaangevend op dat gebied.

Vandaar ook dat XL Box Zoetermeer, na de kennismaking met Ellens als koper van de garageboxen, wel wat voelde voor een samenwerking. Diginox gaat rond de twintig camera's plaatsen bij het opslagbedrijf. "Als er schade is aan een deur of iets anders, kunnen ze dat terugzien. Daarnaast gaan we wifi-punten leveren met schotelantennes, zodat iedereen er goed internet heeft. Ik kijk uit naar de samenwerking."

Ondertussen geniet Ellens volop van zijn werk. Hij beschouwt het ook niet helemaal als werk per se. "Als ik thuis ga zitten, wordt mijn vrouw gek, dus die zegt: ga wat doen. Ik wil lekker bezig zijn en dit werk is ook een beetje mijn hobby."