Morgen protestactie voor schonere lucht in Zoetermeer

mainImage
Morgen protestactie voor schonere lucht in Zoetermeer

Een groep Zoetermeerders zal morgen in De Leyens actie voeren om aandacht te vragen voor een betere luchtkwaliteit in de stad. Deze zogeheten luchtwachters, burgers die opkomen voor recht op gezonde lucht, zullen met spandoeken de straat op gaan. Ook overhandigen zij een petitie aan GroenLinks-fractievoorzitter en raadslid Jordy Boerboom, die bij het parkeerterrein aan de Brechtzijde 45 (tegenover WelThuis Vivaldi) ook nog een toespraak zal houden.

'De lucht in Zoetermeer is ongezond, vooral langs drukke wegen zoals Europaweg, Afrikaweg, Amerikaweg, Zwaardslootseweg, Azïeweg, Australiëweg en Oostweg. En dat is een groot probleem. Ongemerkt roken we elke dag vijf sigaretten mee door vieze lucht in te ademen, met schade aan onze gezondheid tot gevolg. Langs drukke wegen ligt het aantal meegerookte sigaretten nog hoger,' menen de actievoerders, die vrezen voor gezondheidsklachten bij de bevolking.

De luchtwachters pleiten voor het invoeren van milieuzones in Zoetermeer, het vergroenen en autovrij maken van schoolomgevingen en het lopen en fietsen te stimuleren oor aantrekkelijker routes aan te leggen.

De actie vindt morgenochtend plaats tussen 10:00 en 11:00 uur. Op diverse locaties zullen spandoeken worden opgehangen.

Foto: de Europaweg in Zoetermeer.

Fotobron: www.zoetermeersdagblad.nl.


Foto: Digitaal Dagblad