mainImage

Muziek in wijken Zoetermeer (bekijk programma)

9 juni 2020, 09:45 uur
Algemeen

Er gaan deze week vijf muzikanten vijf dagen lang om 17.00 uur muziek maken in vijf verschillende wijken. Gisteren was Oosterheem al aan de beurt, vandaag Meerzicht, morgen Seghwaert, donderdag Palenstein en vrijdag Rokkeveen. De muzikanten spelen herkenbare liederen, die vaak positieve herinneringen en gevoelens oproepen.

Uit onderzoek blijkt dat mensen zich door muziek te luisteren meer verbonden met elkaar voelen, dat stress wordt verminderd en dat mensen productiever en creatiever worden. Muziek raakt je, zonder dat je aangeraakt wordt. CKC & partners levert hier graag een bijdrage aan en brengt muzikanten naar mensen toe met het project Muziek in de wijk.

Straten
De muzikanten komen uit het netwerk van CKC & partners, waarbij is gekeken naar welke muzikanten nu minder werk hebben om ook hen op deze manier te ondersteunen. Er wordt in totaal een uur gespeeld, in verschillende straten in de wijk. In samenwerking met maatschappelijke organisaties als Stichting Piëzo en Palet Welzijn en met de wijkregisseurs in de wijken is bepaald welke straten dit zullen zijn. Omdat het de bedoeling is dat vanuit je eigen huis of tuin van de optredens geniet, worden de precieze locaties nog niet bekend gemaakt.

Volg Zoetermeer is Thuis via Facebook en Instagram: @Zoetermeeristhuis om te kijken of er in jouw straat muziek is.


Foto: Reinout van Gulick