ONC Parkdreef breidt uit met extra lokalen

17 July 2020, 14:21 uur
Algemeen
mainImage

Het aantal leerlingen op het Oranje Nassau College (ONC) Parkdreef in de wijk Seghwaert in Zoetermeer is de afgelopen jaren flink toegenomen. De school heeft daarom op het achterplein units met een achttal lokalen laten plaatsen. Op maandag 7 september vindt, in aanwezigheid van wethouder Jan Iedema (onderwijs), de officiële opening plaats.

Mariet van Goch, directeur, legt uit: "ONC Parkdreef doet recht aan de verschillen tussen leerlingen qua talent, niveau en tempo. Naast klassikale lessen, organiseren we talenturen, projecten en activiteiten. Daar is ruimte voor nodig. Ruimte om samen te werken of juist zelfstandig aan de slag te kunnen."

De units komen aan de kant van de Tuindreef en deze bevatten acht klaslokalen, kantoorruimtes, toiletgroepen en een kleine receptie. Het is een volwaardig, duurzaam, gebouw dat voldoet aan de huidige binnenklimaatseisen en voorzien is van alle moderne faciliteiten zoals touchscreens en een draadloos netwerk. De units zijn niet voor bepaalde klassen of leerjaren gereserveerd; alle leerlingen kunnen en in het hoofdgebouw en in de units hun lessen volgen.

Renovatie hoofdgebouw
Momenteel wordt de laatste hand gelegd aan de units. Ook het hoofdgebouw wordt in de zomervakantie grondig onder handen genomen: er worden nieuwe lokalen en werkplekken ingericht, alle kozijnen en muren krijgen een frisse verflaag, op de vloer ligt straks nieuw marmoleum, overal in het gebouw wordt LED-verlichting aangebracht en de leerlingen krijgen nieuwe lockers. Leerlingen en medewerkers starten het nieuwe schooljaar dus in twee 'nieuwe' gebouwen: een geheel gerenoveerd hoofdgebouw en de nieuwe units aan de Tuindreef.

Dit schooljaar starten meer dan 400 nieuwe brugklassers hun middelbare schoolcarrière op ONC Parkdreef.