Onderzoek naar nieuw politiebureau in Zoetermeer

28 January 2020, 18:16 uur
Algemeen
mainImage

Het politieteam Zoetermeer krijgt een nieuw districtsbureau, waar ook de recherche in huisvest. De gemeente Zoetermeer en politie-eenheid Den Haag tekenden vandaag een intentieovereenkomst om een nieuw politiebureau in Zoetermeer te realiseren.

 

Het huidige politiebureau aan het Burgemeester Wegstapelplein voldoet niet meer aan de eisen die de politie stelt aan de huisvesting. In de afgelopen periode zijn meerdere opties onderzocht. Voor een bureau dat geschikt is voor de politie nu en in de toekomst, blijkt de bouw van een nieuw pand de beste oplossing.

Denemarkenlaan
De voorkeur voor de nieuwe locatie voor het nieuwe bureau gaat uit naar een deel van het huidige parkeerterrein aan de Denemarkenlaan. Vanaf deze centrale locatie heeft de politie goede aansluiting op de hoofdwegen van Zoetermeer. Als de verdere uitwerking positief is en de gemeenteraad akkoord gaat met de plannen, start de bouw van het nieuwe politiebureau medio 2021. De verwachting is dat het nieuwe bureau in 2023 klaar is.

Waldo de Boer, hoofd van het district Zoetermeer / Leidschendam-Voorburg, is verheugd. "Ik ben erg blij dat ons districtsbureau een nieuwe, centrale locatie krijgt. Met het nieuwe pand zijn we goed voorbereid op de toekomst. Daarnaast is het goed nieuws voor de inwoners van Zoetermeer. Met dit nieuwe bureau zijn we goed in staat om de inwoners van de stad goed te blijven bedienen en de stad veilig en leefbaar te houden."

Burgemeester Charlie Aptroot is tevreden dat er een nieuw politiebureau komt. "Met deze intentieovereenkomst geven we aan dat we als politie en gemeente samen het belang zien van een up-to-date politiebureau in onze gemeente. Ik hoop dat er over een aantal jaar een nieuw, goed en mooi politiebureau staat."