Zoetermeers Dagblad | Ook Zoetermeerse sportclubs gaan op slot
mainImage

Ook Zoetermeerse sportclubs gaan op slot

13 maart 2020, 14:45 uur
Algemeen

De coronamaatregelen treffen ook de Zoetermeerse sportverenigingen. Voetbalclubs DSO, FC Zoetermeer, DWO en SV Oosterheem gaan tot nader order op slot en ook de clubgebouwen van onder meer tafeltennisvereniging Taverzo en hockeyvereniging MHCZ zijn tot in elk geval eind deze maand niet toegankelijk.

Bij DSO zou er aanvankelijk vandaag nog getraind worden, maar daar is het clubbestuur op teruggekomen. 'Het bestuur realiseert zich dat de sluiting op aangeven van de autoriteiten wellicht ook na 1 april nog van toepassing kan zijn, maar loopt daar niet nadrukkelijk op vooruit. Vanzelfsprekend wordt ingezien dat verdere sluiting in meerdere opzichten tot complicaties kan leiden, w.o. voor de lopende competities. De ontwikkelingen laten zich echter lastig voorspellen en draaiboeken zijn niet voor handen', aldus DSO op het digitale huis.

Het FC Zoetermeer-bestuur laat het volgende weten: 'Omdat wij geen enkel risico willen lopen als sportvereniging hebben we besloten de adviezen van de KNVB op te volgen en het complex volledig te sluiten: geen voetbal, geen training en geen kantinebezoek of andere activiteiten tot nader order.'