Zoetermeers Dagblad | Opening expositie in Dorpsstraat

Opening expositie in Dorpsstraat

mainImage

Burgemeester Charlie Aptroot opende onlangs de drukbezochte opening van de expositie ‘De Muzen, kunst geïnspireerd op bijzondere ontmoetingen’ in de Dorpsstraat. Het project begon als een idee van één van de aangesloten kunstenaars van Stichting Terra Art Projects, en groeide uit tot een expositie met 21 deelnemers.

De expositie toont een weerslag van ontmoetingen tussen zeven kunstenaars en hun muze; een bijzonder, krachtig persoon. Hun verhalen werden in woord en beeld vastgelegd door fotografen en een tekstschrijver. De resultaten worden gepresenteerd in het TERRATORIUM.

Verolique Jacobse, één van de initiatiefnemers en kunstenaars van het project, vertelde over wat het project voor haar bijzonder maakt. “Wat me direct aansprak in dit project is de sociaal maatschappelijke waarde die kunst óók kan hebben. De achterliggende gedachte van dit project gaat over mensen waar meestal ‘over’ in plaats van ‘met’ gepraat wordt. Zij krijgen nu een stem in beeld en woord. Hun verhaal toont het publiek waar kunst óók over kan gaan."

Ook burgemeester Aptroot is onder de indruk van het project. Hij en Sam Wiebe Jelsma, één van de muzen en sprekers, konden het direct goed vinden. Sam overhandigde de burgemeester een set zelf ontworpen kaarten. De kaarten zijn als set te koop in het TERRATORIUM. De opbrengst van de kaarten gaat naar de Nederlandse stichting voor het gehandicapte kind. Na de opening sprak de burgemeester tijdens een rondloop met de kunstenaars, muzen en fotografen.

De expositie ’De Muzen, kunst geïnspireerd op bijzondere ontmoetingen’ is te zien van 28 april t/m 7 juli in het TERRATORIUM, geopend van wo t/m zo van 13-17 uur (m.u.v. 30 mei en 9 juni) Adres: Dorpsstraat 12, 2712AK Zoetermeer (toegang gratis).


Foto: Michel Verhoef