Zoetermeers Dagblad | Ouderen genieten bij ADO in skybox Rabobank

Ouderen genieten bij ADO in skybox Rabobank

mainImage

Zo'n twaalf eenzame/kwetsbare ouderen uit de regio Haaglanden waren gisteravond te gast bij de thuiswedstrijd van voetbalclub ADO Den Haag tegen Excelsior (3-1). Ze zaten in de skylounge van Rabobank waar zij in de watten werden gelegd met hapjes en drankjes.  

Bert van Vliet, rayondirecteur van Rabobank Zoetermeer en zelf aanwezig als gastheer, besloot de skybox beschikbaar te stellen voor de ouderen. De bank werkt hierbij samen met de in 2017 opgerichte stichting 'Met Senioren naar ADO'. Zij streven ernaar om een actieve bijdrage te leveren aan het verminderen van eenzaamheid bij senioren door hen mee te nemen naar thuiswedstrijden van ADO. Senioren die niet zelfstandig naar het stadion kunnen komen, worden opgehaald en thuisgebracht.

De stichting werkt hierbij onder meer samen met WZH (dertien verzorgingshuizen) en andere zorgorganisaties in de regio. Ook voor individuen is het mogelijk om via de website of Facebook contact op te nemen met de stichting.

Aanvankelijk was de gedachte dat Rabobank vanuit het Stimuleringsfonds financieel zou ondersteunen, bijvoorbeeld door de aanschaf van tickets, maar Van Vliet opperde het idee om de eigen skylounge in te zetten. Ook omdat het thema 'ouderen' aansluit bij de maatschappelijke beleidspijlers van Rabobank.