Zoetermeers Dagblad | Overeenkomst voor nieuwbouw aan Willem Dreeslaan
mainImage

Overeenkomst voor nieuwbouw aan Willem Dreeslaan

Wethouder Margreet van Driel samen met Wim van der Kooy sr. (links) en Willem van der Kooy jr. (vader en zoon) van Van der Kooy Vastgoed.
24 juli 2020, 17:04 uur
Algemeen, Bouw & Wonen

Op vrijdag 24 juli ondertekenden wethouder Margreet van Driel (grondzaken) en Wim van der Kooy (Van der Kooy Vastgoed) de koop- en realisatieovereenkomst voor de nieuwbouw van 49 huurappartementen met 150 vierkante meter aan commerciële ruimte op de begane grond. Dit appartementengebouw komt te staan op de hoek van de Willem Dreeslaan en de Stephensonstraat in Zoetermeer.

"Deze appartementen leveren een mooie bijdrage aan onze ambitie om in de komende tien tot vijftien jaar tenminste 700 woningen per jaar bij te bouwen", zegt wethouder Margreet van Driel. "De woningen worden grotendeels in het middeldure segment verhuurd en dat is goed voor de doorstroming binnen de woningmarkt van Zoetermeer."

Het appartementengebouw bestaat uit acht bouwlagen. Op de begane grond is 150 vierkante meter commerciële ruimte en op de verdiepingen komen 49 huurappartementen variërend in oppervlakte tussen 65 vierkante meter en 120 vierkante meter. De appartementen hebben twee slaapkamers, een ruime woonkamer met open keuken en een ruime buitenruimte.

Parkeren kan op eigen terrein. Het gebouw wordt aangesloten op de duurzame warmte- en koudeopslag aan de Willem Dreeslaan en het dak krijgt zonnepanelen.

Start bouw: zomer 2021
Na samenspraak met omwonenden in 2018 en 2019 stelde de gemeenteraad in de raadsvergadering van 13 juli 2020 de grondexploitatie met bijbehorende uitgangspunten vast. Van der Kooy Vastgoed bereid nu de omgevingsvergunning voor. Het streven is dat de omgevingsvergunning in het derde kwartaal van 2020 wordt ingediend. Van der Kooy Vastgoed verwacht in de zomer van 2021 te starten met de bouw, waarna de appartementen in het eerste kwartaal van 2023 opgeleverd kunnen worden.


Foto: Erwin Dijkgraaf