Paardenmaatje voor Zoetermeerse kinderen

16 September 2019, 08:02 uur
Algemeen
mainImage

Zoetermeerse kinderen uit gezinnen met minimale financiële middelen kunnen zich opgeven voor coaching metpaardenbij Stichting Leergeld Zuid-Holland Midden. Vanaf 1 oktober start de stichting, samen met Coach and Care’n, Project Paardenmaatje waarmee zij kinderen die gepest worden, faalangst hebbenofonzeker zijnondersteunen.

Een ervaren coach begeleidt de kinderen en Leergeld betaaltde kosten.WeerbaarheidVoor kinderen die minder weerbaar zijn, een moeilijke thuissituatie hebbenof nieuw zijn in een vreemd land is extra zelfvertrouwen en weerbaarheid zeer welkom. Een paardenmaatje kan hen daarbij helpen. Tijdens drie sessies met de paarden staat het ervaren van succes en respect centraal. Er wordt geoefend met ontwikkelpunten als: versterken van zelfvertrouwen en verbeteren van concentratie en motivatie.

Ook is er aandacht voor sociale-en communicatieve vaardigheden. De coaching vindt plaats op stadsboerderij De Balijhoeve in Zoetermeer of op Zorgboerderij Gewoon bij Winny in Hazerswoude Dorp.

Ouders kunnen Zoetermeerse kinderen van 6 tot en met 11 jaar inschrijven door de volgende gegevens per e-mail te versturen naar [email protected]: De naam en adresgegevens van de ouders, de naam en geboortedatum van het kind en de inkomensgegevens van de ouders.