mainImage

Praten over toekomst van LangeLand Ziekenhuis

26 februari 2020, 08:24 uur
Algemeen

De PvdA en de SP in Zoetermeer organiseren voor vrijdag 13 maart samen weer het Rode Café. Het thema is 'De toekomst van het LangeLand Ziekenhuis'. Na het inhoudelijke deel van de avond kan iedereen meedoen aan de politieke pubquiz.

Gezondheidseconoom en oud-hoogleraar Public Health van het UMC Utrecht Guus Schrijvers verzorgt de aftrap van het Rode Café. Hij legt uit hoe de ziekenhuiszorg in ons land georganiseerd is. Wat is de rol van de zorgverzekeraars en de overheid? Wat is de positie van de kleinere ziekenhuizen en hoe zijn hun overlevingskansen?

Daarna wordt samen met Guus Schrijvers en Lilianne Ploumen, Tweede Kamerlid voor de PvdA met portefeuille Gezondheidszorg, en directeur Erik Booden van het LangeLand ingegaan op de lastige situatie waarin het LangeLand zich bevindt, nu de fusie met twee andere ziekenhuizen in de regio niet doorgaat en het ziekenhuis straks zelfstandig door moet. Is het LangeLand levensvatbaar?

Alle inwoners van Zoetermeer zijn welkom om mee te doen aan de discussie.

Gegevens
Locatie: De Sniep, Broekwegschouw 209-211 in Zoetermeer.
Aanvang Rode Café: 19.30 uur. Inloop vanaf 19.00 uur met gratis koffie en thee.
Aanvang Pubquiz: 21.15 uur. Deelname is gratis. Opgave liefst van te voren (per team van 2-5 personen of als individu) bij [email protected]