mainImage

PvdA Zoetermeer: Wat zou ú doen met 95 miljoen?

1 februari 2020, 16:15 uur
Algemeen

De gemeenteraad van Zoetermeer besloot afgelopen maandag definitief de aandelen in energiemaatschappij Eneco te verkopen. Dit levert de stad eenmalig een bedrag van naar schatting zo'n 95 miljoen euro op. De PvdA wil dat die 95 miljoen zorgvuldig besteed wordt en ten goede komt aan een mooiere en betere stad voor alle Zoetermeerders. En daarom vraagt de PvdA aan alle inwoners om mee te denken over de besteding ervan.

"De PvdA heeft tegen de verkoop van Eneco gestemd, omdat wij vinden dat de laatste publieke energiemaatschappij niet in buitenlandse handen moet komen. Maar helaas, de meerderheid in de gemeenteraad besliste anders", licht fractievoorzitter Margot Kraneveldt toe.

"Nu de verkoop een feit is, vindt de PvdA het heel belangrijk dat niet het college en de coalitiepartijen het geld in achterkamertjes onderling gaan zitten verdelen, maar dat de inwoners van Zoetermeer kunnen meedenken en met goede ideeën kunnen komen. Het college vraagt de inwoners niks. Daarom vraagt de PvdA: wat zou ú doen met 95 miljoen?"

Mooier Stadshart?
Kraneveldt vervolgt: "Een duurzaamheidsfonds? Een mooier Stadshart? Meer doen voor kinderen in armoede? Beter groenonderhoud? Het geld opzij zetten voor noodgevallen? Het zijn maar een paar ideeën die wij al gehoord hebben. De PvdA staat er open in en wil graag weten wat Zoetermeerders belangrijk vinden. Grote of kleine ideeën, voor veel of weinig geld, voor welke doelgroep dan ook: alles mag geopperd worden. Iedereen die zijn of haar idee wil delen, kan vanaf 1 februari 2020 terecht op de speciale website www.95miljoen.nl."

De deadline is 15 maart. "Daarna gaan we alle ideeën verzamelen. We nodigen daarna iedereen die een idee heeft ingestuurd uit voor een speciale bijeenkomst op 31 maart", legt Kraneveldt uit. "En bieden vervolgens alle ideeën aan het college en de gemeenteraad aan, waarbij we de beste ideeën extra onder de aandacht zullen brengen. En wie weet nemen we die straks wel over in de raad."


Foto: ANP