PVV Zoetermeer bevraagt college over dumpen afval

12 May 2020, 10:07 uur
Algemeen , Politiek
mainImage
Wijkagent Buytenwegh

Naar aanleiding van publicaties op www.zoetermeersdagblad.nl heeft PVV Zoetermeer schriftelijke vragen ingediend bij het college over de afvaldumpingen in de stad. Afgelopen zondagavond lag er bij het milieu-eiland aan de Osylaan weer veel afval buiten de containers (lees artikel) en onlangs zette iemand in Buytenwegh zijn of haar complete huiskamer aan spullen op straat (lees artikel).

Ook in andere delen van Zoetermeer komt dit probleem geregeld voor, zo blijkt uit reacties van Zoetermeerders op de publicaties.

'Is het college op de hoogte van de recente toename aan afvaldumpingen in onze stad? Zo ja, wat is volgens het college de oorzaak van deze toename, en wat is het college voornemens te gaan doen aan deze problematiek', zo vraagt PVV Zoetermeer aan het stadsbestuur.

'De werkzaamheden bij het zelfbrengdepot zijn weer begonnen, echter is de operationele kracht nog niet op het niveau van voor de coronacrisis. Welke plannen heeft het college om op te schalen naar de operationele kracht van voor de coronacrisis? Wat is het tijdspad?'