Rabobank zet zich in voor Zoetermeer

9 May 2020, 12:33 uur
Algemeen
mainImage
ANP

De gemeente Zoetermeer en Rabobank Regio Den Haag sloegen onlangs de handen ineen om stichting Leergeld te ondersteunen door honderd extra laptops ter beschikking te stellen voor basis- en voortgezet onderwijs in Zoetermeer. Door de samenwerking met stichting Leergeld en stichting Ecoware kunnen leerlingen uit gezinnen met een minimum inkomen meedoen aan de lessen die ze thuis online krijgen aangeboden.

Al eerder werden door stichting Leergeld in samenwerking met stichting Ecoware 500 laptops voor leerlingen beschikbaar gesteld in Zoetermeer die geen apparaat tot hun beschikking hadden. Een laptop of computer is een basisvoorwaarde om thuisonderwijs te volgen.

Het aantal geleverde laptops bleek echter niet voldoende. Daarom werd er snel actie ondernomen om voor alle leerlingen digitaal onderwijs mogelijk te maken. Gemeente Zoetermeer en Rabobank Regio Den Haag zijn nauw betrokken bij de Zoetermeerse gemeenschap en konden hun maatschappelijke betrokkenheid inzetten om een aantal gezinnen van een laptop te voorzien.

Reactie directeur
Richard van Maurik, directeur bedrijven bij Rabobank Regio Den Haag: "Het is ontzettend fijn dat we veel gezinnen hiermee hebben kunnen helpen. Het volgen van onderwijs moet voor elke leerling toegankelijk zijn."

Wethouder Jan Iedema (onderwijs) vult aan: "Ik heb veel waardering voor de getoonde saamhorigheid. Scholen doen hun uiterste best om met de beschikbare middelen op creatieve wijze invulling te geven aan thuisonderwijs. Door deze gezamenlijke inspanning kan elke leerling in Zoetermeer hier aan deelnemen. Dit toont hart voor de stad."