Recordpoging aan de gang bij Gamecity Zoetermeer

20 January 2020, 15:14 uur
Algemeen
mainImage
Chris van Dijke

Steven Heppener is vanochtend om 09.00 uur begonnen aan zijn recordpoging voor Guiness World Records bij Gamecity Zoetermeer. De zestienjarige Alphenaar probeert 24 uur achtereen te racen op de kartbaan en voor een nieuw record dient hij meer dan 733.58 kilometer te karten binnen 24 uur. Stoppen, bijvoorbeeld om te plassen, kan slechts beperkt om zijn rondetijden niet in gevaar te laten komen. Het huidige record uit 2014 staat op naam van de Amerikaanse Trey Shannon.

 

Heppener wil met de actie zoveel mogelijk geld ophalen voor de stichting Het Vergeten Kind. Vader Jan en moeder Melanie zijn de hele race aanwezig langs de baan om hun kind te ondersteunen. "Hij was best gespannen voor vandaag", lieten zij optekenen door het aanwezige www.zoetermeersdagblad.nl. Heppener, die in zijn examenjaar zit van de mavo, trainde anderhalf jaar voor deze beproeving. 

Vanochtend nam burgemeester Charlie Aptroot een kijkje en vanavond zijn er diverse optredens. Iedereen is welkom om een kijkje te komen nemen bij Gamecity Zoetermeer, te vinden aan de Wattstraat 20.

Volg www.zoetermeersdagblad.nl op de voet, want wij komen later met meer publicaties over deze bijzondere recordpoging.