Rijbewijs verlengen in Z'meer nu digitaal

3 October 2019, 15:42 uur
Algemeen
mainImage

Inwoners van Zoetermeer kunnen een aanvraag voor het verlengen van hun rijbewijs nu ook digitaal doen via de RDW, 24 uur per dag, 7 dagen per week. Op die manier moet de aanvraag van het rijbewijs sneller worden afgehandeld. Twee dagen na de aanvraag kan het rijbewijs afgehaald worden bij de gemeente, hiervoor moet een afspraak worden gemaakt. Inwoners hoeven dus nog maar één keer naar het Stadhuis.

Wethouder Robin Paalvast (dienstverlening) is blij met deze nieuwe mogelijkheid. "We zetten in op een snelle afhandeling van aanvragen en een website waarmee inwoners gemakkelijk online zaken kunnen doen."

Hoe het werkt
Het digitaal aanvragen van een verlenging van het rijbewijs kan online via een smartphone (Android). Het is nog niet mogelijk om de aanvraag te doen met een Iphone (Apple). In combinatie met de DigiD-app is het ook mogelijk om de aanvraag te doen via een computer met internetverbinding.

Meer informatie over de werkwijze is te vinden op de pagina Rijbewijs, online verlengen en de website van de RDW. Een afspraak maken met de gemeente om het rijbewijs op te halen kan via www.zoetermeer.nl/afspraakmaken.

Pilot
Het digitaal aanvragen van de verlenging van het rijbewijs is een pilot waar Zoetermeer aan meedoet. Het is een pilot van minimaal een jaar. Daarna volgt een evaluatie en wordt er een besluit genomen of en hoe dit een vervolg krijgt.