Zoetermeers Dagblad | Scout uit Zoetermeer ontvangt award (video)

Scout uit Zoetermeer ontvangt award (video)

mainImage

Veerle van het Kaar, gids bij Scoutinggroep John McCormick Zoetermeer, heeft gisteren tijdens een wereldwijde bijeenkomst op de 24e Wereld Jamboree in Amerika een bronzen medaille voor The International Award for Young People in ontvangst mogen nemen.

The International Award For Young People is een uitdagend programma voor jongeren tussen de 14 en 24 jaar waarmee ze het beste uit zichzelf kunnen halen. Door mee te doen aan dit awardprogramma verleg je behoorlijk je grenzen. Je leert wat je zelf graag wil leren, ontwikkelt nieuwe (sociale) vaardigheden en draagt tegelijkertijd ook nog een steentje bij aan de samenleving door het doen van vrijwilligerswerk. Bij deze Award zijn drie verschillende niveaus (brons, zilver en goud), afhankelijk van leeftijd en tijdsbesteding.

Bij de start van het traject werd een awardactiviteitenplan opgesteld met vier onderdelen, waaronder vrijwilligerswerk en het onderdeel expeditie waarbij je fysiek op de proef gesteld wordt. Bij het onderdeel talent ging ze iets doen waar ze juist minder goed in is maar beter in wilde worden. Haar doel was om haar diploma Franse studie te halen. Om te bewijzen dat ze het kan, heeft ze naast het examen ook een filmpje gemaakt met in het Frans de uitleg over de Award.