mainImage

Sluiting Club Cobra in Zoetermeer

20 november 2019, 17:13 uur
Algemeen

Club Cobra aan de Amsterdamstraat in Zoetermeer moet een jaar gesloten blijven, zo laat burgemeester Charlie Aptroot vandaag weten. "Op 8 november jongstleden heb ik Club Cobra in verband met onderzoek voor de duur van twee weken gesloten. Dit naar aanleiding van een aanslag, een beschieting, op het horecabedrijf. Ik heb mij beraden over vervolgstappen en besloten Club Cobra voor de duur van een jaar te sluiten", aldus Aptroot in een memo aan de gemeenteraad.

 

"De reden daarvoor is dat er binnen achttien maanden drie maal een aanslag op Club Cobra is gepleegd. Op grond van de Horecasanctiestrategie Openbare Orde kan ik een horecabedrijf in dat geval voor een jaar sluiten. Er zijn geen verzachtende omstandigheden die een aanleiding zijn om van de HSO af te wijken en te volstaan met een kortere sluitingsduur." De sluiting gaat in op 22 november 2019 en eindigt op 21 november 2020.

Club Cobra geeft zelf in een bericht op Facebook aan dat ze de deuren sluiten per 1 januari 2020. De gemeente Zoetermeer laat aan www.zoetermeersdagblad.nl weten dat het daarover nog geen formeel bericht heeft ontvangen.


Foto: AS Media