mainImage

Start bouw nieuw IKC in Zoetermeer

18 oktober 2019, 09:15 uur
Algemeen

Wethouder Jan Iedema (onderwijs) was gisteren aanwezig bij de start van de bouw van een nieuw integraal kindcentrum (IKC) op de voormalige locatie van de prinses Amaliaschool in Meerzicht. Samen met ruim 200 leerlingen van de Prinses Amaliaschool werd de start feestelijk gevierd.

Wethouder Iedema sprak de leerlingen toe: "De start van de bouw is altijd een speciaal moment. Straks staat hier een school waar jullie allemaal nieuwe avonturen gaan beleven. Waar je mooie momenten beleeft, of verdrietige, maar waar je wel veel leert en waar je je leven lang wat aan hebt."

In het nieuwe gebouw worden de Prinses Amaliaschool, Kern kinderdagopvang en Meerpunt, centrum voor jeugd en gezin, gehuisvest. De nieuwe IKC wordt volledig aardgasvrij en wordt naar verwachting augustus 2020 opgeleverd.

Kunstwerk
Bij het nieuwe gebouw komt ook een nieuw kunstwerk. Hiervoor is een projectgroep opgericht bestaande uit vertegenwoordigers van de Prinses Amaliaschool, Kern Kinderopvang en adviseurs van de gemeente. De projectgroep heeft voor kunstenares AnneMarie van Splunter gekozen.

Er zijn diverse IKC's in Zoetermeer in ontwikkeling. 'Efficiënt, flexibel, toekomstgericht en vooral kindgericht', is het motto van een IKC. Onderwijs en kinderopvang zijn er van 07.00 tot 19.00 uur met een gemeenschappelijke pedagogische visie.