Zoetermeers Dagblad | Studenten in Zoetermeer aan de slag voor mkb
mainImage

Studenten in Zoetermeer aan de slag voor mkb

Rechts: Shirley van der Meer (Connect Slim). Links: Isabella Tridico (2e jaars HBO-ICT).
25 februari 2020, 16:14 uur
Algemeen

Bent u ondernemer en hebt u een IT-vraagstuk of wilt u uw onderneming toetsen op digitale kansen en veiligheid? Dan kunt u vanaf nu terecht bij de mkb-digiwerkplaats, een initiatief van De Haagse Hogeschool, mboRijnland en gemeente Zoetermeer in de Dutch Innovation Factory.

De afgelopen weken hebben ICT-studenten vanuit de mkb-digiwerkplaats opdrachten uitgevoerd bij ondernemers in de regio Haaglanden. Isabella, tweedejaarsstudent HBO-ICT aan De Haagse Hogeschool, voerde een risicoanalyse uit bij Connect Slim. Shirley van der Meer van Connect Slim was blij met haar support.

"Isabella ging serieus met onze vragen aan de slag. We weten nu dat we het eigenlijk nog niet zo slecht geregeld hebben op het gebied van digitale veiligheid. We hebben tips gekregen over hoe we bepaalde dingen eenvoudig op een veilige manier kunnen doen."

Andere ondernemers kregen praktische ondersteuning bij het digitaliseren van hun administratie en inzicht in de mogelijkheden om klantbeheer efficiënter en professioneler aan te pakken. Zaken waar ze graag iets mee wilden doen maar waar ze zelf niet de kennis of middelen voor hadden. Een IT-specialist inschakelen is voor een kleine ondernemer vaak te duur terwijl nieuwe technologieën juist allerlei kansen bieden.

Wethouder Jan Iedema (Economie & Onderwijs) is blij met deze opzet. "De mkb-digiwerkplaats wil ondernemers helpen om stappen te zetten op het gebied van digitalisering door een brug te slaan tussen ondernemers en het onderwijs. De eerste projecten lijken een succes en studenten zijn enthousiast." Student Ashvin vult aan: "Altijd beter om een opdracht buiten een klaslokaal te doen en iemand te helpen."