Vacature burgemeester Zoetermeer opengesteld

21 February 2020, 09:36 uur
Algemeen
mainImage
Burgemeester Charlie Aptroot.

De vacature van burgemeester Zoetermeer wordt komende week opengesteld vanuit het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. Het sollicitatieproces verloopt in alle vertrouwelijkheid.

Naar verwachting doet de Zoetermeerse gemeenteraad nog voor de zomer een aanbeveling aan de commissaris van de Koning (CdK), de heer Jaap Smit, wie de nieuwe burgemeester van Zoetermeer moet worden. De nieuwe burgemeester wordt op 1 oktober 2020 geïnstalleerd. Tot die tijd zal de CdK per 1 april 2020 een waarnemend burgemeester voor de gemeente Zoetermeer aanstellen.

Vertrouwenscommissie
De Vertrouwenscommissie, die de zoektocht naar de nieuwe Zoetermeerse burgemeester begeleidt, bestaat uit twaalf gemeenteraadsleden, de griffier als secretaris van de commissie, de gemeentesecretaris en een wethouder in de rol van adviseur van de Vertrouwenscommissie.

Huidig burgemeester Charlie Aptroot legt zijn werkzaamheden na volgende maand neer. Hij startte in 2012 als burgemeester van Zoetermeer en was ook nog even tussenpaus in Wassenaar.