Wegwerkzaamheden: Zoetermeerders zet in je agenda!

24 January 2020, 09:59 uur
Algemeen
mainImage

Boskalis werkt in de weekenden van 31 januari tot en met 3 februari en van 7 tot en met 10 februari aan de N470. Tijdens deze werkzaamheden is de weg tussen het Tolhekplein in Pijnacker en kruispunt Ruyven in Delfgauw volledig dicht. De werkzaamheden duren beide weekenden van vrijdagavond 20.00 uur tot maandagochtend 06.00 uur.

 

Tijdens deze weekendafsluitingen brengt Boskalis in de tunnel Zuideindseweg geluidsabsorberende panelen aan. De tunnelbekleding bestaat uit biobased betonnen panelen. Deze panelen zijn gemaakt van een mengsel van beton en olifantengras. Het olifantengras vervangt het grind dat normaal in beton verwerk is. Hierdoor ontstaat een paneel dat geluid absorbeert en fijnstof opvangt. Het gras groeit op verschillende locaties in Nederland en neemt tijdens de groei veel CO2 op. De tunnel bekleding zorgt voor een minimale geluidsreductie van 3 decibel.

Ook in het weekend van 17 tot en met 20 april is dit deel van de weg afgesloten. In dit weekend wordt de tunnel geschilderd, dit kan niet eerder in verband met de weersomstandigheden. In deze weekenden zal de N470 afgesloten zijn van kruispunt Ruyven tot het Tolhekplein.

Vanuit Zoetermeer/Pijnacker gelden de volgende omleidingsroutes:

Richting Delft/A13 neemt u de A12/A4.
Richting Rotterdam wordt u bij het Tolhekplein over de N471 geleid.
Richting Pijnacker en Delfgauw wordt u bij het Tolhekplein omgeleid via de Delftsestraatweg.
Vanuit Delft/A13 gelden de volgende omleidingsroutes:

Richting Zoetermeer neemt u de A13/A4/A12.
Richting Pijnacker/Berkel en Rodenrijs neemt u de A13/N209/N471.