Wethouder & stadsdichter openen expositie Z'meer

20 January 2020, 10:04 uur
Algemeen
mainImage

Wethouder Robin Paalvast en stadsdichter Robbert Roos hebben gisteren in CKC & partners de expositie 'Zoetermeer’ geopend. Ruim 100 bezoekers werden verwelkomd door de klanken van salsaorkest Crocante, dat zijn oorsprong bij CKC & partners in Zoetermeer vindt.

 

Adjunct-directeur Joep Annegarn nam het publiek mee in de programmering. Wethouder Paalvast droeg in zijn speech een warm hart toe aan Zoetermeer en de makers van de kunstwerken, waarna stadsdichter Robbert Roos met zijn gedicht de expositie voor geopend verklaarde. Voor kinderen is er een kunstjacht, waarmee ze een prijs kunnen winnen.

Meer dan 50 schilderijen
Met meer dan vijftig schilderijen en tekeningen van en over Zoetermeer en een selectie 3D-kunstwerken van keramiek, glas en edelsmeden laat de expositie Zoetermeer zien hoe bijzonder de stad is. De kunstwerken zijn gemaakt door cursisten van CKC & partners. Op de derde etage hangen 2D-kunstwerken van kinderen. Tussen de 3D-werken op de begane grond en eerste etage bevinden zich zelfgemaakte ringen, hangers, keramiekwerken en kinderkunst.

Het is voor het eerst dat er een expositie binnen CKC & partners van deze omvang is met het thema 'Zoetermeer'. De expositie loopt t/m 28 maart en is gratis, voor alle leeftijden en toegankelijk voor mindervaliden.