Zoetermeers Dagblad | Wethouder opent nieuw podium in CKC

Wethouder opent nieuw podium in CKC

mainImage

Wethouder Robin Paalvast (cultuur) opende gisteren een nieuw podium in het CKC-gebouw. Het zogenoemde Podium 2.06 is een intieme en flexibel in te richten zaal die uitermate geschikt is voor kleine koren, theatergezelschappen, musicalgroepen en akoestische ensembles. Met dit podium wordt voorzien in een behoefte die al langer leeft bij de kleine amateurgezelschappen.

Joep Annegarn, adjunct-directeur: "We hebben in het CKC-gebouw, maar ook elders in de stad, diverse zalen om op te treden, maar een intieme zaal die volledig naar behoefte in te richten is, ontbrak nog. Om in deze vraag te voorzien, hebben we een leslokaal aangepast tot een podium met goede geluid- en lichtinstallatie. Door het speciaal aangebrachte grid kan het theaterlicht heel flexibel worden ingezet. De groepen kunnen hierdoor zelf de plek én de grootte van het podium bepalen."

Een mooie uitkomst voor groepen die twintig bezoekers verwachten, maar met de juiste opstelling is de ruimte ook geschikt voor tachtig bezoekers. "Het hoge plafond geeft de zaal een riante uitstraling en draagt bij aan een goede akoestiek. Niet belangrijk, maar toch leuk om te vermelden: het uitzicht is prachtig, maar voor een theatrale uitstraling kunnen de gordijnen gesloten worden."