X-Mas Party XL: vooruitblik met DJ Bo Bellow

6 December 2019, 14:09 uur
Algemeen
mainImage
DJ Bo Bellow (rechts) met DJ Johan (Johan Eijssink) van Disco-Train.

Op 14 december gaat 'het dak eraf' bij Dekker Zoetermeer met de X-Mas Party XL van Disco-Train. DJ Bo Bellow, ook wel bekend als Gertjan, is net als afgelopen jaren weer van de partij om op zijn geheel eigen wijze een bijdrage te leveren aan dit knalfeest. Op www.zoetermeersdagblad.nl blikt de geboren en getogen Utrechter (bouwjaar: 1966) vooruit.

 

Waar bestaat jouw bijdrage uit op 14 december?
"Ik sta in de grote zaal en de muziek die daar gedraaid wordt, bestaat uit hits van de seventies, eighties en nineties. Het is dus echt een discozaal. En soms zit daar een hit tussen van nu wat past bij het hele discogebeuren. Maar hoofdzakelijk zijn het nummers uit de jaren zeventig, tachtig en negentig. Ik ga afwisselend draaien met Johan, mister Disco-Train. Ik ga, voor zover mogelijk, zoveel mogelijk de platen aan elkaar mixen. En Johan wisselt dat met mij af. Het is vergelijkbaar met het foute uur en het heeft een hoog feestgehalte, maar niet zo hoog als in de tweede zaal waar René Verkerk en DJ Sanny staan. Dat gaat meer richting de kant van de après-ski op." 

Wat kunnen de bezoekers zoal verwachten?
"Het leuke is dat de platen die ik nu draai vroeger allemaal in de top 40 stonden. Denk aan Kool and the Gang, Madonna, Michael Jackson, Prince, Whitney Houston en nummers als Rhythm is a Dancer van Snap! en Sing Hallelujah. Heerlijke hits waar het publiek weer net zo enthousiast op reageert als vroeger."

Je was vroeger heel actief in de housescene, maar bent gegrepen door het discovirus. Hoe is dat precies gegaan?
"In de jaren negentig heb ik de housetijd nadrukkelijk van dichtbij meegemaakt. Eind jaren tachtig begon het al een beetje op te komen in remixen. Ik draaide in clubs zoals de Time Out in Gemert en Goldfinger in Rosmalen. Later draaide ik tijdens de zomermaanden in Mallorca totdat ik, ergens in 2000, door de organisatie Boogie Nights gevraagd werd om op te treden bij discofeesten in Rotterdam. Ik pakte mijn platenkist die ik eind jaren tachtig had dichtgedaan en waar alles nog in zat en ben gaan draaien. Ik vond het zo leuk, dat ik dat ieder weekend bleef doen. Ik vond de house ook leuk, maar ik merkte dat ik uit de discofeesten meer voldoening haalde. Het is meer een uitdaging om die discoplaten aan elkaar te mixen."

Wat is de kunst van goed platen draaien bij discofeesten?
"Mensen komen voor een gezellig avondje uit. Het moet een feest der herkenning zijn. Ik kom uit een tijd waarin we begonnen met het doorstarten van platen in een goed ritme en het zoeken van een juiste toonhoogte. Het belangrijke is dat het tussendoor niet stoort. Als je een plaat leuk doormixt op een goede manier, dan zal niemand zich daaraan storen. Als het om wat voor reden dan ook fout gaat, dan zijn mensen afgeleid en dan is de feeling met zo'n nummer weg. Het leuke is ook als je platen achter elkaar door draait, dat je een plaat uit dezelfde tijd pakt. Voor de herkenning. Met een mix van Madonna, Michael Jackson en Prince waant iedereen zich weer even terug in die tijd. Of ik zet wat leuke soulplaten uit de seventies achter elkaar."

Hoe vind jij het Zoetermeerse publiek?
"Zoetermeer is altijd heel enthousiast. Ze komen altijd vroeg binnen en blijven tot het einde en doen eigenlijk aan alles mee. Dekker Zoetermeer is ook een prachtige locatie aan het water en alles is netjes geregeld en verzorgd. Ik draai er altijd  met veel plezier." 

Wat geeft jou na zo'n disco-avond de meeste voldoening?
"Ik probeer elke avond wat anders neer te zetten. Het moet geen kopie zijn van vorige avond. Als het publiek steeds weer leuk reageert op mijn optreden, dan geeft dat veel voldoening. Ik heb er weer veel zin in."