Zoetermeers Dagblad | Zoetermeer Vooruit bezoekt SSV De Meerbloem

Zoetermeer Vooruit bezoekt SSV De Meerbloem

mainImage
Raadsleden Yvonne Bink-Winterkamp (links) en Juliëtte Meurs-Troch.

De politieke partij Zoetermeer Vooruit was deze week te gast bij SSV (Sport- en Spelvereniging) De Meerbloem in Zwembad De Driesprong. De Meerbloem biedt sport voor mensen met een chronische aandoening of functiebeperking in Zoetermeer en omstreken.

Eerder maakte Zoetermeer Vooruit zich al hard voor behoud van de combinatie zwemmen en sporten als de gemeente straks een nieuw zwembad gaat bouwen en De Driesprong wordt gesloopt. Fractievoorzitter Juliëtte Meurs-Troch: "Ik vond het vooral leuk om zoveel mensen met zoveel plezier actief bezig te zien. Niet alleen een therapeutische, conditionele bezigheid maar zeker ook voor de sociale contacten. We hebben alle begrip voor de combinatie sport en zwemmen en zullen ons best blijven doen om dit voor De Meerbloem te behouden."

Sport- en Spelvereniging De Meerbloem biedt de mogelijkheid met een veilig gevoel en veel plezier het uithoudingsvermogen te vergroten en wellicht aanwezige angst bij mensen met een chronische aandoening of functiebeperking te overwinnen. SSV De Meerbloem is in 1975 opgericht door en voor (ex-)hartpatiënten. Later is dit uitgebreid met long-, diabetes- en reumapatiënten.