mainImage

Zoetermeers stel vertelt over leven na corona

17 april 2020, 18:12 uur
Algemeen

Zoetermeerders Hennie Veenema en Paulus van Willigen werden getroffen door het coronavirus (lees hier hun verhaal), maar zijn inmiddels herstellende. Paulus, die op de intensive care van het LangeLand Ziekenhuis lag, mocht eind maart weer naar huis (lees artikel). Het stel probeert de draad weer op te pakken, maar dat valt nog niet mee.

"Op zich gaat het goed met ons", laat Veenema weten aan www.zoetermeersdagblad.nl. "We zijn nog wel erg moe en hebben geen conditie. We zijn allebei weer een paar uurtjes in de week aan het werk en dat is best wel zwaar."

Langzaam proberen de inwoners van de wijk Oosterheem hun leven weer een beetje op te pakken. Dat is gemakkelijker gezegd dan gedaan. "De angst is er om nog een keer besmet te raken", aldus Veenema. "Ook al wordt er door sommige mensen gezegd dat we nu immuun zijn."

Controle
Van Willigen moet over een paar weken terug voor controle naar het ziekenhuis, om te kijken of er blijvende schade is aan de longen. "We gaan van het beste uit en zijn in elk geval blij dat na de besmetting alles goed gekomen is. Ik hoop dit nooit meer mee te maken en gun dit ook niemand. Het doet lichamelijk veel met je, maar geestelijk en emotioneel ook."

De vele support vanuit hun omgeving deed Veenema en Van Willigen meer dan goed. "Gelukkig hebben wij veel steun van familie en vrienden. Zij leefden enorm met ons mee, zo was onder meer te merken aan alle kaartjes, bloemen en appjes die wij gehad hebben. Zo lief allemaal! En voor de mensen die nu ziek zijn: heel veel sterkte en kracht!"