mainImage

Zoetermeerse coronahoester hoort strafeis

20 april 2020, 09:41 uur
Algemeen

Tegen een verdachte van winkeldiefstal in Zoetermeer, die zich bij zijn aanhouding schuldig maakte aan 'coronahoesten', is een gevangenisstraf van vijf maanden geëist. Dat meldt de politie Zoetermeer. De man kan nog in hoger beroep gaan.

Op 5 april werd er melding gedaan van een winkeldiefstal bij de Albert Heijn in Rokkeveen. Hierbij werden twee verdachten aangehouden door omstanders, waarvan één niet wilde meewerken. Deze persoon spuugde vervolgens twee omstanders die hem in bedwang wilden houden meerdere keren in het gezicht.

'Hierbij werden daadwerkelijk de spetters van het hoesten gevoeld. De verdachte riep hier ook bij dat hij corona had. Meerdere getuigen hebben dit zien en horen gebeuren', aldus de politie Zoetermeer.

De man werd later aangehouden door agenten die een spuugmasker hadden omgedaan. Van de omstanders is een aangifte opgenomen in verband met het 'coronahoesten' en ook is er een aangifte van de Albert Heijn voor de winkeldiefstal. De coronahoester moest afgelopen dinsdag voor de rechter verschijnen bij een SuperSnelRechtzitting (SSR). Het zogenaamde coronahoesten werd door het OM als zeer kwalijk beschouwd.