mainImage

Zoetermeerse coronapatiënt uit Oosterheem is thuis

Hennie Veenema (links) en Paulus van Willigen uit Zoetermeer.
1 april 2020, 18:52 uur
Algemeen

Heel goed nieuws voor Paulus van Willigen: de 51-jarige Zoetermeerder die besmet raakte met het coronavirus (lees het eerder geplaatste interview) is sinds gisteren weer thuis in Oosterheem. Hij lag tot afgelopen maandag op de intensive care van het LangeLand Ziekenhuis.

"Na negen dagen van onzekerheid en verdriet kregen we begin deze week eindelijk positief nieuws", zegt vriendin Hennie Veenema tegen www.zoetermeersdagblad.nl. "Maandagmiddag verhuisde hij van de ic naar de zaal en de dag erna kon hij naar huis. Echt ongelofelijk hoe het ziektebeeld verloopt. Zo lig je op het randje en zo ben je thuis gelukkig."

Paulus voelt zich volgens Hennie redelijk goed, maar wel zwak en erg moe. "Maar hij is blij dat hij thuis is en nu aan zijn herstel kan werken." Hennie zelf kreeg het virus ook, maar is eveneens aan de beterende hand. "Ik voel mij redelijk, al heb ik wel een kleine terugslag gehad. Dat schijnt bij het ziektebeeld te horen."

Veenema is opgelucht dat alle ellende nu achter de rug is. "Ik ben blij dat deze nachtmerrie voorbij is en we kijken nu vooruit en hopen dat iedereen zich aan de regels blijft houden, want nogmaals: dit gun je niemand."