Van rommel kunst maken, met dit soort activiteiten gingen kinderen in Zoetermeer aan de slag op 22 oktober. Tijdens de Wondere Wereld Duurzaamheidsdag van Kern Kinderopvang.
"Voor volwassenen lijkt de stap naar duurzaamheid een grote, omdat we zoveel moeten veranderen", zegt Hinke Cooiman activiteitencoördinator van de SWKGroep, waar Kern Kinderopvang onderdeel van is. “Maar kinderen kunnen we leren om hun leven duurzaam in te richten, zodat het vanzelfsprekend is voor hen. Vandaar dat we de Wondere Wereld Duurzaamheidsdag organiseren. Een dag waarop we de kinderen spelenderwijs leren wat duurzaamheid is: een aarde die nog lang meegaat.”
Rommel in kunst veranderen
Spelenderwijs leren over duurzaamheid, hoe doe je dat? Bij Kern Kinderopvang deden ze dat door de kinderen spelletjes en opdrachten te laten doen die met duurzaamheid te maken hebben. Zo leerden de jongste kinderen dat zeeschildpadden last hebben van de grote hoeveelheid plastic in de oceanen. Enthousiast steunden zij vervolgens de campagne De Plastic Bende van het Wereld Natuur Fonds. De oudere kinderen maakten oude kleding weer hip en veranderden rommel in kunst. Zo kreeg moeder aarde hulp van kinderen.
Kinderen ontwikkelen spelenderwijs. Daarom legt Kern Kinderopvang, vanuit de pedagogische visie, jaarlijks de focus op een thema. Dit jaar is dat de ‘Wondere Wereld’. Kinderen verwonderen zich over alles om zich heen. Van al het moois dat de aarde te bieden heeft, tot de vele verschillende wereldculturen en tradities. Samen vele sporten spelen en ontdekken hoe je slim online bent. Beleven, verrassen en je verwonderen staan centraal in het themajaar.
Via de subthema’s onze aarde, ons thuis, onze sport en ons wereldwijde web worden de kinderen meegenomen op wereldreis naar de wondere wereld. Zo doen zij nieuwe ervaringen op en ontdekken en ontwikkelen zij hun talenten.