Binnenkort dient de zomerperiode zich aan. Ondanks dat ik zelf in deze maanden niet op vakantie ga, voelt deze periode wel als vakantie voor mij. Naast mijn werk volg ik de studie maatschappelijk werk en dienstverlening aan de Haagse Hogeschool. Een enorm interessante studie, zeker ook in mijn werkveld, maar het kost ook veel tijd en energie.

In de zomer is er voor mij even geen school en dus is mijn vrije tijd na school, ook echt tijd die ik kan vrijmaken om leuke dingen te doen. De zomermaanden zie ik altijd als een periode van bezinning. Als je met vakantie bent, heb je tijd om na te denken over hoe je in het leven staat en waar je gelukkig van wordt. Een zeer belangrijk onderdeel daarbij is het hebben van een leuke baan en gelukkig zijn in je werk.

In 2017 heeft de Erasmus Universiteit een prachtig onderzoek naar dit onderwerp uitgevoerd. Gelukkig zijn in je werk wordt bepaald door diverse factoren. Hierbij staat bovenaan het kunnen benutten van je eigen capaciteiten en kwaliteiten en je gewaardeerd voelen. Daarnaast is het thuiskomen met een voldaan gevoel, de relatie met de leidinggevende en het krijgen van uitdaging en respect erg belangrijk. Maar ook iemands privésituatie heeft veel invloed op het werkgeluk.

In de huidige arbeidsmarkt is het zeer belangrijk voor werkgevers om het personeel waar je tevreden over bent, waar je blij van wordt en die de kennis in huis hebben, te behouden.

Daarom zou ik alle werkgevers willen oproepen om in de zomermaanden in gesprek te gaan met je werknemers en te onderzoeken wat hen gelukkig maakt, of wat je kan veranderen om hen wel gelukkig te maken in het werk. Maar ook aan jou als werknemer de vraag om alvast na te denken wat jou in je werk gelukkig kan maken en je werkgever te voeden met ideeën. Een gelukkige werknemer voelt zich meer betrokken bij het werk, neemt meer verantwoordelijkheid en presteert beter. Dus winst voor iedereen!

Bron: Veenhoven, R. (2017) Werk maakt gelukkig.

Over Gregor Goedhart

Gregor is geboren en getogen in Zoetermeer en heeft dan ook als inwoner van de stad en ook als Accountmanager WerkgeversServicepunt Zuid-Holland Centraal, een zeer sterke binding met de stad. Na diverse commerciële functies nam hij zo’n 5 jaar geleden de stap om voor de gemeente Zoetermeer aan het werk te gaan binnen de sociale arbeidsbemiddeling. Binnen deze functie is hij het aanspreekpunt voor werkgevers binnen de arbeidsmarktregio. Daarnaast helpt hij werkzoekenden om weer hun plek binnen het arbeidsproces te laten vinden. Vanuit Ter Zake het Ondernemershuis schrijft hij columns over zijn vakgebied voor www.zoetermeersdagblad.nl.