Algemeen
mainImage
Digitaal Dagblad
Afbeelding is niet meer beschikbaar

In de eerste klasse B deden de hockeyers van Mixed Hockeyclub Zoetermeer (MHCZ) gisteren uitstekende zaken. De ploeg won zelf met 2-1 van Pollux en zag koploper Berkel met 3-4 verliezen op eigen veld van Etten-Leur. De achterstand van de Zoetermeerders op de lijstaanvoerder slinkt daarmee naar vier punten.

Stijn van der Eijk brak de ban na een minuut of 25 in de wedstrijd. De 24-jarige middenvelder sloeg binnen na een terugtrekbal vanaf de flank. In de tweede helft was het Tobias de Beer die, na wederom een aanval over rechts, de Pollux-goalie verschalkte. De bezoekers deden in het laatste kwartier nog wat terug.

Bij MHCZ deed Jeroen Groenheijde niet mee omdat hij met een gekneusde enkel uitviel tijdens de warming-up. De wedstrijd vond plaats op veld vier, omdat het hoofdveld nog steeds bevroren was.

Dames

In de eerste klasse B bij de vrouwen hield MHCZ een punt over een het treffen met Zwart-Wit: 2-2. De Zoetermeerse hockeysters staan zevende.

Fotograaf: Frank Ideler.