Insectenhotel in het Van Tuyllpark in Zoetermeer

7 June 2023, 03:58 uur
Lokaal
mainImage

Onlangs bezocht Chief scout Freek Vonk de John McCormickgroep in Zoetermeer vanwege het 77-jarig bestaan van de Scoutinggroep. Samen met de bevers, welpen, scouts, explorers, roverscouts en vrijwilligers van de groep ondernam hij activiteiten om gezamenlijk onderdelen te verzamelen en maken voor een insectenhotel bij het clubhuis in het Van Tuyllpark.

Chief scout Freek leerde de jeugdleden veel over het belang van de kleinste diertjes in en om het insectenhotel en het clubhuis. De activiteiten waren onder andere een slootjessafari, een vogelexcursie, een bezoek van de imker en onderdelen maken voor het insectenhotel. Niet alleen dieren kwamen aan bod, alles wat bloeit en groeit door insecten kwam langs. Zo deden de bevers een 'kruidenbingo' en maakten de welpen een stuk grond klaar om bloemen te planten. Ook zijn in het Van Tuyllpark vleermuiskasten opgehangen door de roverscouts in samenwerking met het vleermuisplatform Zoetermeer. De leden kregen na afloop een speciaal aandenken van de feestelijke dag.

Duurzaamheid

Scouting draagt bij aan een betere wereld en leert leden verantwoordelijkheid te dragen voor zichzelf en hun omgeving. De meeste activiteiten zijn ook zoveel mogelijk buiten in de natuur. En dat willen scouts in de toekomst graag blijven doen. Er staat bij de Scoutinggroepen dus regelmatig een activiteit op het programma dat te maken heeft met bewustzijn voor natuur en milieu. Denk aan een opschoondag, bomenplantdag of een bezoek aan een waterschap.