Kort voor de coronacrisis, in januari 2020, startte Jeffrey van Dijk (48) als operationeel manager bij STAGE kitchen & café, het restaurant van Stadstheater Zoetermeer. Maar bij de pakken neerzitten deed de Hagenaar geen moment en inmiddels draait zijn 18-koppige horecateam als vanouds op volle toeren. 'We kunnen 's avonds weer lekker draaien. Dat geeft voldoening.'
Dan weer open, dan weer dicht. Voor Van Dijk waren de voorbije twee jaar, zoals voor veel mensen, bepaald geen sinecure. "Erg jammer. We hebben wel veel achter de schermen kunnen doen, maar op een gegeven moment heb je alles wel gedweild. Ik had niet het idee: ik stop ermee, maar ik was net als iedereen teleurgesteld dat er zo weinig kon."
Inmiddels draaien de voorstellingen weer en dat zorgt voor lachende gezichten bij het horecateam. "Mensen willen inhalen, dat merk je aan alles. Na het theater komen de bezoekers nu vaak naborrelen. We kunnen 's avonds zo weer lekker draaien, super fijn. Dat geeft voldoening."
Jeffrey van Dijk:
Zomer
Een zomerprogrammering zit er dit jaar nog niet in, onder meer vanwege de werkzaamheden in de grote zaal waar de stoelen vervangen worden. De personeelskrapte speelt ook mee, maar STAGE kitchen & café blijft wel gewoon open.
"We krijgen binnenkort, medio juni, een nieuwe menu- en bierkaart met lokale merken. De menukaart wisselt vier keer per jaar, met de seizoenen mee. Er staat ook altijd het favoriete gerecht van een artiest op. Kijk, we leunen dan wel op het theater, maar mensen kunnen ook zonder het bezoeken van een voorstelling bij ons komen eten. En we hebben een fantastisch terras."
Ondertussen probeert Van Dijk zijn veelal jonge mensen aan te sturen. "Ik heb twee kinderen van 16 en 18. Ik denk wel te weten hoe met de jeugd om te gaan, haha. Ik probeer gewoon voor een goede werksfeer en de juiste omstandigheden te zorgen. Zo kunnen we STAGE kitchen & café verder op de kaart zetten. Dat is het doel. Het leuke is: wij zijn een theaterrestaurant waar allemaal blije mensen komen die genoten hebben van een voorstelling. Daardoor is er een heel andere dynamiek dan bij veel andere horecagelegenheden. Daarmee kunnen we ons echt onderscheiden."