Wethouder Van Driel blij met minisymposium

16 November 2019, 08:15 uur
Ondernemen
mainImage
Ardito Fotografie

Als je werk te geven hebt, aan wie geef je het dan? Deze vraag stond centraal bij het minisymposium ‘Inclusief ondernemen’ dat Het WerkgeversServicepunt Zuid-Holland Centraal (WSP ZHC) hield op donderdag 13 november. Tijdens het symposium kwamen werkgevers, gemeenten en UWV bijeen om te praten over het belang van werk voor ieder mens.

 

Margreet van Driel, wethouder Werk en Inkomen bij de gemeente Zoetermeer en voorzitter van de arbeidsmarktregio Zuid-Holland Centraal, kijkt terug op een succesvol symposium. "Meer dan 160 deelnemers lieten zich deze middag inspireren door de verhalen van werkgevers én werknemers. Als we willen dat ondernemers en werkzoekenden dichter tot elkaar komen, moeten we de handen ineen slaan. Wat is er nodig en waar is behoefte aan om mensen die niet zo snel weer aan het werk komen maar dat wel willen, betaald of als vrijwilliger, in loondienst of als zzp’er aan de slag te laten gaan? Een inclusieve arbeidsmarkt; daar zet ik mij graag voor in."

De hostessen en parkeerwachten die werden ingezet bij het symposium, zijn mensen op zoek naar werk. Tijdens het symposium deden zij werkervaring op én gaven zij hun CV aan belangstellende werkgevers. De leveranciers aan het symposium hebben het SEBO-Keurmerk. Gemeente Zoetermeer geeft dit keurmerk af aan Sociaal Economisch Betrokken Ondernemingen (SEBO).

Over de organisatie
Het WerkgeversServicepunt Zuid-Holland Centraal is voor ondernemers partner bij werving en selectie, jobcoaching, opleiding en informatie over wet- en regelgeving voor een optimale match tussen ondernemer en kandidaat werknemer. Het symposium werd daarnaast ondersteund door diverse ondernemersverenigingen in de arbeidsmarktregio waaronder RVOZ, Floravontuur; VNO NCW West, VNO NCW Oostland, Ondernemend Lansingerland, OVPN en vakbonden.