Zoetermeers Dagblad | D66 Zoetermeer: 'Te bizar voor woorden'

D66 Zoetermeer: 'Te bizar voor woorden'

mainImage

Net als de PvdA heeft ook D66 Zoetermeer schriftelijke vragen gesteld aan het college over de verkeersveiligheid in de stad en het gevoel van verkeersveiligheid bij Zoetermeerders.

"Afgelopen jaren hebben wij de ervaring dat de gemeente niet echt serieus situaties oppakt die door bewoners als onveilig worden gevoeld. Als de bewoners dat bij de gemeente melden, dan krijgen wij de indruk dat die gevallen op de grote stapel worden gelegd, héél frustrerend", zo legt D66-fractielid Willem Bos uit.

"Wij willen dat de gemeente het proces anders aanpakt. De gemeente legt nu te veel de nadruk op plekken waar geregistreerde ongelukken gebeurd zijn, maar waarom moeten mensen eerst wachten op een ongeluk om hun gelijk te krijgen? Dat is toch te bizar voor woorden."

D66 zou graag zien dat er een speciale verkeersveiligheidsmarshall komt die op eigen initiatief op zoek gaat naar situaties die mogelijk als verkeersonveilig ervaren worden of waar mogelijkerwijs ongelukken kunnen gebeuren, en op plekken die bewoners zelf bij de gemeente aanmelden. "Met wat gezond verstand en kennis van zaken is het niet zo lastig al die plekken in kaart te brengen en direct aan het college ter actie voor te leggen. Onderin de stapel belanden, kan dan niet meer." 

D66-fractievoorzitter Gernand Ekkelenkamp: "Wij hopen dat hiermee Zoetermeer de stad wordt die door bewoners als meest verkeersveilig wordt ervaren."


Foto: Sander van den Berg