Zoetermeers Dagblad | Margreet van Driel doet een onthulling

Margreet van Driel doet een onthulling

mainImage

Wijkwethouder Margreet van Driel onthult volgende week donderdag 11 april het eerste raamgedicht van het poëzieproject Jas van Taal in Noordhove-Seghwaert. Plaats van handelen is Kindcentrum De Touwladder aan de Velddreef. De opening is 09.15 uur.

Jas van Taal is een lokaal poëzieproject van Bibliotheek Zoetermeer waarbij gedichten worden gemaakt met peuters en kleuters. Nadat alle kinderen uit een wijk een gedicht hebben gemaakt, worden de gemaakte gedichten door middel van raamstickers verspreid over de wijk. Er wordt ingezet op het stimuleren van creativiteit met taal, taalverwerving en talentontwikkeling van jonge kinderen.

In korte workshops wordt steeds samen met een groep peuters of kleuters één groepsgedicht gecreëerd. Bibliotheek Zoetermeer heeft de afgelopen maanden scholen en kinderopvanginstellingen bezocht in de wijk Noordhove-Seghwaert. Vanaf 11 april worden alle gemaakte gedichten in de vorm van raamgedichten verspreid en opgehangen bij scholen, kinderdagverblijven, ondernemers en particulieren in Noordhove-Seghwaert. 

Er wordt aangesloten bij thema’s die op het moment van de workshop centraal staan in de wijk of bij de instelling. Hierdoor wordt Jas van Taal een onderdeel van het thema waar de kinderen en de medewerkers mee bezig zijn. In Noordhove-Seghwaert zijn de thema’s Herfst, Winter, Ziek en Gezond en Lente in gedichten verwerkt. Tot eind 2019 wordt er gewerkt aan het project. Dorp/Driemanspolder is de volgende wijk.