Zoetermeers Dagblad | Oprichting nieuw werkbedrijf Zoetermeer een feit
mainImage

Oprichting nieuw werkbedrijf Zoetermeer een feit

Wethouder Margreet van Driel.
19 februari 2020, 18:32 uur
Politiek

Het college in Zoetermeer heeft een besluit genomen over de definitieve invulling van het nieuwe werkbedrijf. Hiermee is de oprichting van dit nieuwe werkbedrijf een feit. Het werkbedrijf wordt een maatschappelijke onderneming die werkgevers en werkzoekenden in Zoetermeer en de regio samenbrengt.

"We gaan op een professionele manier en met aandacht niet alleen werkzoekenden, kwetsbare kandidaten en Sociale Werkplaats- en Nieuw Beschut-medewerkers begeleiden en ondersteunen. Maar ook werkgevers actief betrekken en ontzorgen bij samenwerken aan een inclusieve arbeidsmarkt", aldus verantwoordelijk wethouder Margreet van Driel.

Veranderende markt
Wetgeving, een veranderende arbeidsmarkt, een bredere groep van kandidaten en medewerkers, werkgevers en opdrachtgevers die andere eisen stellen aan de dienstverlening. Dat zijn, naast een steeds krapper budget, volgens de gemeente Zoetermeer allemaal redenen om meer ondernemend te zijn en de stap naar dit nieuwe werkbedrijf te maken.

Met het definitieve besluit over de oprichting rondt het college een lang en zorgvuldig traject af met veel betrokken partners, zoals de colleges en gemeenteraden van Leidschendam-Voorburg en Rijswijk, de ondernemingsraden van de gemeente Zoetermeer en Sociaal Werkbedrijf DSW en de Adviesraad Sociaal Domein Zoetermeer. Deze partners blijven betrokken bij het nieuwe werkbedrijf. De gemeenten Leidschendam-Voorburg en Rijswijk hebben straks een minderheidsaandeel in het werkbedrijf.

Volgend jaar in bedrijf
Wethouder Margreet van Driel: "Ik ben blij dat we nu aan de slag kunnen met bouwen." Vanaf 1 januari 2021 gaan het Werkgeversservicepunt ZHC, het Sociaal Werkbedrijf DSW en medewerkers re-integratie en activering van de gemeente Zoetermeer samen in het nieuwe werkbedrijf.