Stadsbestuur Zoetermeer wil verkoop Eneco-aandelen

19 December 2019, 15:23 uur
Politiek
mainImage
ANP

Het college van Zoetermeer stelt de gemeenteraad voor om in te stemmen met de verkoop van alle aandelen van de gemeente Zoetermeer in Eneco Groep N.V. aan Diamond Chubu Europe B.B., de kopende entiteit van Mitsubishi Corporation en Chubu Electric Power Co. Inc. Het voorstel is gisteren verzonden aan de raad.

 

De aandeelhouderscommissie van Eneco maakte vorige maand bekend dat zij een principeakkoord heeft bereikt over de verkoop van de aandelen van Eneco voor 4,1 miljard euro aan een consortium van Mitsubishi Corporation en Chubu Electric Power. In totaal hebben 44 gemeenten interesse om de aandelen te verkopen. De gemeente Zoetermeer verwacht met de aandelenverkoop ongeveer 96 miljoen euro te ontvangen. De stad heeft een belang van 2,34 procent en per inwoner (ruim 125.000 inwoners) komt dit neer op 765 euro.

De gemeenteraad van Zoetermeer ontving in november al een memo over de naderende transactie. In het nieuwe jaar zal de gemeenteraad zich buigen over de kwestie. PvdA Zoetermeer liet eerder weten tegen de verkoop te zijn.