Zoetermeers Dagblad | Vragen GroenLinks Zoetermeer over bomenkap

Vragen GroenLinks Zoetermeer over bomenkap

mainImage

GroenLinks Zoetermeer maakt zich zorgen over de bomenkap in de stad. De partij zegt het afgelopen jaar meerdere malen te zijn benaderd door Zoetermeerders die hun vraagtekens zetten bij het verdwijnen van bomen in hun omgeving. GroenLinks heeft daarom schriftelijke vragen over de kwestie gesteld aan het college.

"Zeker nu gezonde leefomgeving, klimaatverandering en de afname van biodiversiteit steeds meer en urgenter het nieuws domineren, is de verwijdering van zoveel natuurlijke klimaatverbeteraars moeilijk uit te leggen. Zoetermeer staat bekend om haar groene leefomgeving en mooie (oude) bomen, voor velen een reden om in Zoetermeer te komen of blijven wonen", stelt de partij. 

"Wij realiseren ons dat er meer nodig is in een stad naast genoeg groen, inwoners willen ook graag goed begaanbare straten, goede woningen en ruimte om te parkeren en spelen. Dit is niet altijd makkelijk verenigbaar met de veelal grote bomen. Het maken van keuzes en goed doordachte afwegingen en vroegtijdige communicatie zijn des te belangrijker. Daarbij moet niet alleen naar de leefomgeving van ‘nu’ maar vooral ook naar de leefomgeving van de ‘toekomst’ gekeken worden." 

GroenLinks heeft over het bovenstaande in oktober ook al vragen aan het college gesteld. "Ondertussen zijn we enkele maanden verder en duiken er toch steeds nieuwe casussen op betreffende het bomenbeleid/groenbeheer van de gemeente. GroenLinks maakt zich nog steeds zorgen over de keuzes tussen 'bomen versus omgeving' die het college maakt en de manier waarop hierover gecommuniceerd wordt richting inwoners."


Foto: Zoetermeers Dagblad