Woede om nieuwe parkeerregels, reactie gemeente

27 January 2020, 18:37 uur
Politiek
mainImage
Zoetermeers Dagblad

Pas afgelopen vrijdag maakte de gemeente Zoetermeer bekend dat de parkeertijden- en tarieven in het centrumgebied per 1 januari 2020 zijn veranderd (lees artikel). Dit leidde tot veel frustratie bij inwoners en ook bij partijen in de gemeenteraad. De lokale PVV en VVD stelden schriftelijke vragen aan het college en Zó! Zoetermeer werd afgelopen zaterdag in Rokkeveen bevraagd door Zoetermeerders over de hele gang van zaken. Door gebrekkige communicatie, of misschien zelfs wel helemaal geen communicatie, liep een aantal Zoetermeerders al tegen een boete op. De gemeente Zoetermeer reageert tegen www.zoetermeersdagblad.nl.

 

"We zijn lang bezig geweest in het technische proces en dat nam veel tijd in beslag. De stap naar communicatie was vertraagd en nu hebben we de slag gemaakt met onder andere: inwoners van het centrum worden geïnformeerd per brief, er is een artikel in stadsnieuws en op de website geplaatst en er waren al op verschillende plekken in het centrum borden met 'betaald parkeren gebied betreden'. Er zijn ook extra borden geplaatst met gewijzigde parkeertijden om gebruikers te informeren", aldus de verklaring van de gemeente Zoetermeer.

De vraag is of het college hiermee weg kan komen en of het de gedupeerden gaat compenseren. Mogelijk dat hier vanavond bij de raadsvergadering nog over gesproken wordt. Blijf de ontwikkelingen volgen op www.zoetermeersdagblad.nl en onze gratis app