Zoetermeer Vooruit opteert weer voor minibos

20 January 2020, 09:44 uur
Politiek
mainImage

Zoetermeer Vooruit vraagt aan het college nogmaals aandacht voor de mogelijkheden tot de aanleg van een Tiny Forest, een minibos ter grootte van een tennisveld waar inheemse bomen worden geplant en een plek waar kinderen in een buitenlokaal kunnen leren over flora en fauna. De politieke partij stelde hier vorig jaar ook al schriftelijke vragen over, maar toen zei het stadsbestuur er wel sympathie voor te hebben, maar geen budget. Nu liggen er mogelijk wel kansen.

 

IVN Natuureducatie op zoek is naar zestien gemeenten in Zuid-Holland voor het aanleggen van een minibos. De organisatie heeft hiervoor een bijdrage van de provincie Zuid-Holland gekregen.

Schriftelijke vragen
'Heeft het college al een aanvraag ingediend om partnergemeente van Tiny Forest te worden, nu er geld beschikbaar is gesteld door de Provincie Zuid-Holland', zo vragen raadsleden Juliëtte Meurs-Troch en Yvonne Bink-Winterkamp zich af. 'Als het college zich nog niet heeft aangemeld als partnergemeente, gaat het college dit project omarmen en zich aanmelden als partnergemeente van Tiny Forest?'